Sommerferier på Lindhøj

Et lille kolonihavehus på Lindhøj i Vejle var i nogle somre rammen om sommerferie for Hans og mig –

I erindringen skinnede solen altid, og korte bukser og en skjorte (T-shirt’en var ikke kommet til DK endnu…!) var mere end rigeligt. Muligvis er dette ikke helt korrekt, men det er vel sådan, barndomserindringer ofte fremstår!

Bedstefar og bedstemor i Vejle var begge nogle meget varme og dejlige bedsteforældre – helt anderledes end min bedstemor i Randers, der var rar, men ganske reserveret. Jeg synes disse portrætter viser det ganske tydeligt (tryk for stort billede):

Ofte var vi sammen med min kusine Jette (datter af onkel Erik i Kbh.) og vi havde det sjovt sammen – her nogle billeder fra perioden 1958 – 1961:

Vi børn havde masser af tid og rum, fordi vi fik lov til at lege uden de voksnes indblanding – de snakkede, drak spandevis af kaffe og hyggede sig – på billedet nedenfor er det bedstemor sammen med to af døtrene: Else-Marie og mor. Læg mærke til petroleumslampen over bordet – der var ikke indlagt strøm i huset.

I nogle centrale år i min barndom spillede Lindhøj således en central rolle, og jeg tænker tilbage på tiden med stor glæde. Jeg har desværre mistet kontaktet med min kusine Jette og spekulerer nogle gange på, hvad der mon er blevet af hende.

Seneste indlæg

Bloggens opbygning

Denne blog er bygget op i to principielt forskellige afdelinger:

  • Min familiehistorie opdelt i en række kapitler, som ajourføres efterhånden, som jeg får tid og inspiration til at skrive. Disse kapitler er altså 100% tilbageskuende med alle de risici, der ligger heri – se mere herom i indlednings-kapitlet.
  • Mine kommentarer til aktuelle begivenheder i verden, sådan som jeg opfatter dem. Det kan være begivenheder i privatsfæren eller det kan være min reaktion på ting, der sker i den store verden. Alt er set gennem mit vindue, og jeg er helt klar over, at glasset i vinduet kan være dugget, tonet eller endog så matteret, at man næsten intet kan se. Alligevel skriver jeg, for levende debat er en måde at blive klogere på, og derfor er man som læser meget velkommen til at kommentere – så længe det sker i samme ordentlige debattone, som jeg bestræber mig på at bruge.