3. kvartal 2019

27. september 2019: Et smukt og lunt efterår har taget sin begyndelse, hvor alt det grønne afløses af farver, der er med til at gøre september til årets smukkeste måned.

I septembers disede og vindstille dage er det tydeligt, at sommeren aktiviteter snart vil blive afløst af travlhed med bådoptagning, oprydning og vinterbeskyttelse –

Endnu et foredrag – denne gang for tandlæger! – er det blevet til for mig, og jeg synes stadig, det er sjovt.  I sejlklubben har pigesejlerne med Anne-Marie som admiral haft deres traditionelle afslutningstur – i år til Skive –

Det var en sejlerdag med solskin og masser af vind, der gav ‘pigerne’ frisurer, der vil få enhver punker til at græde af misundelse… 🙂

Sejlads – for sejl vel at mærke! – er en herlig beskæftigelse og en fortræffelig afledning fra tidens deprimerende politiske situation i bl.a. USA og Storbritanien. Det er virkelig bekymrende, at verden har flere og flere ‘banditter’ som politiske ledere: Trump, Johnson, Orban, Netanyahu, Al-Sisi og mange flere, der alle er indblandet i mere eller mindre lyssky affærer, der har til formål at skaffe dem selv magt og rigdom på bekostning af andre. Danmark synes til gengæld at være en markant undtagelse med en ny regering bestående af unge mennesker, der i mine øjne gør det f-r-e-m-r-a-g-e-n-d-e, ikke mindst vores statsminister, Mette Frederiksen.

25. august 2019: Hvilken sommer! Heldigvis ikke så tør som i 2018 men virkelig dejlig med masser af sol og også pænt med regn. I skrivende stund – kl. 19 d.d. – er der 26 grader i skyggen og kølige Kattegat har haft besøg af os adskillige gange idag. Efter at ferien er slut og “børnene” er begyndt at arbejde igen, er der plads til os i Fjellerup og stort set hele august har vi været her. Dagene går med gode bøger og forbedringer på huset, en ny Morsø-brændeovn til erstatning for den den elendige Jyde-pejs, vi købte for 6 år siden, et moderne smart-TV, en ny seng i gæsteværelset (også kaldet “snorke-værelset”, gæt selv hvorfor 🙂 ), og selv de talrige småfugle (musvitter, spætmejser, topmejser, fyrremejser og mange flere) har fået bedre boligforhold, så vi forhåbentlig får endnu flere af dem næste år. En helt igennem pragtfuld sommer i Fjellerup, hvor vi stor-trives.

Masser af cykelture er det også blevet til, her er vi ved Mejlgaard –

og undervejs runder AM’s nye cykel 2.000 km på et halvt år…!

Den helt store begivenhed her i august har været, at vores nære ven og soulmate, Kirsten fra New York, har købt et sommerhus 50 meter fra os – “Bjälkehytten” – som nu naturligvis vil blive omdøbt til “Bjørnehytten“, da Kirsten og hendes børn har Debear som familienavn. Købet fejres hos Hans og Sus ‘next door’ –

Gæster har vi haft masser af – her er hele holdet fra Odense på besøg suppleret af Kirsten, hendes datter Katya og hendes to herlige piger, Saga og Astrid –

13. august 2019: En fantastisk koncert i Århus Musikhus med Josua Bell og det navnkundige strygeorkester Academi of St. Martin in the Fields. De spillede Bachs violinkoncert i A-mol, Schuberts strygekvartet (arr. for strygeorkester af Mahler) “Døden og Pigen”, Samuel Barbers Adagio for strygere samt til slut Piazollas “De fire årstider”. Aldrig har jeg hørt et orkester med en sådan intensitet og præcision – fabelagtig koncert med et særdeles medlevende publikum, der mildt sagt var begejstret.

8. august 2019: Min datter Louises 46 års fødselsdag, hvilket betyder, at hendes far må være en gammel og viis mand nu 🙂 . Og ja, meget tænker jeg over nu, som jeg ikke tænkte over for 30-40-50 år siden – men måske burde have gjort. Men med Kirkegaards ord leves livet forlæns og forstås baglæns, så den slags overvejelser bringer ikke noget godt med sig.

Vi har dejlige sommerdage i Fjellerup, hvor vejret overvejende er rigtig godt med en del sol iblandet nogle heftige sommerbyger. I dag sidst på eftermiddagen mørknede himlen mod vest, og torden og regn passerede hen over os – et meget flot syn:

Hen på aftenen klarede det op,  og den samme himmel bød pludselig på nogle helt andre billeder med fantastiske skyformationer –

2. august 2019: Jeg har ikke skrevet på denne blog siden april, hvilket er ærgerligt, for disse sider fungerer som vores hukommelse – hvad lavede vi, og hvad var vi optaget af på et givet tidspunkt. Når jeg læser mine notater fra et eller to år siden, kan jeg konstatere, at jeg har glemt en del af det, jeg skriver om, så derfor er notaterne nyttige.

Det kan lyde sært, men når jeg ikke har fået skrevet i nogle måneder, skyldes det travlhed. Patetisk, tænker læseren, du er jo pensionist, mand! Og det er selvfølgelig rigtigt, men med pensioneringen sker der noget sært, som jeg ikke kan forklare, men som andre pensionister kan bekræfte, nemlig at den forsvundne arbejdstid mere eller mindre automatisk (og det er det ‘automatiske‘, der er pointen) bliver erstattet af andre aktiviteter. Det er som en sø, hvor ét vandtilløb tørrer ud, hvorefter et nyt åbner sig og sørger for, at søen stadig bliver fyldt op. Søen tørrer aldrig ud – vi løber aldrig tør for aktiviteter. Altså indtil vi ultimativt løber tør og ender som pejsebrænde… 🙂 .

I begyndelsen af maj måned tog vi hul på et stort projekt – omdannelse af den gamle og grimme flise-terasse i Fjellerup til en ny og større træ-terasse –

 Ret præcist 3 måneder efter ser det således ud –

Som man kan se på de to billeder, er såvel vejret som terrassen stærkt forbedret – for ikke at tale om personerne… 🙂 .

Det tog ikke tre måneder at lave terrassen, for ind imellem var det “nødvendigt” at tage ud at rejse – vi skal jo passe på ikke at tørre ud…! 6 ugers spændende rundtur i maj og juni i Centraleuropa og Italien blev det til – beskrevet og fortalt her. En smuttur til de danske Sydhavsøer samt til Thyborøn blev det også til, og fortællingerne kan læses her (Sydhavsøerne) og her (Thyborøn). En gedigen gang helvedesild tog også ganske uventet en tur forbi mig, og jeg har prøvet mange ting i livet, der har været sjovere end det…!

I skrivende stund sidder vi igen i Fjellerup, hvor vejret er helt fantastisk – sol og ikke en vind rører sig, gedigent “Fjellerup-vejr” – mens vi funderer over meningen med, at bøllen Trump kommer på besøg i september. Han er i disse dage godt i gang med at optrappe handelskrigen med Kina, hvilket sender verdens aktier ned (incl. vores opsparing 🙁 ) og de danske realkreditobligationer op til en kurs på godt 98 på (absurde) 1% – obligationer. Vi overvejer at konvertere, men tøver lige lidt endnu – kursen skal have endnu et nøk før det er gunstigt for os med en relativt kort tidshorisont.

Kommentarer til “Mit vindue” er mere end velkomne. For ikke at åbne for en masse spam har jeg blokeret kommentar-feltet her på bloggen, men skriv til mig på min mail: erlingoestergaard@gmail.com. 

Seneste indlæg

Bloggens opbygning

Denne blog er bygget op i to principielt forskellige afdelinger:

  • Min familiehistorie opdelt i en række kapitler, som ajourføres efterhånden, som jeg får tid og inspiration til at skrive. Disse kapitler er altså 100% tilbageskuende med alle de risici, der ligger heri – se mere herom i indlednings-kapitlet.
  • Mine kommentarer til aktuelle begivenheder i verden, sådan som jeg opfatter dem. Det kan være begivenheder i privatsfæren eller det kan være min reaktion på ting, der sker i den store verden. Alt er set gennem mit vindue, og jeg er helt klar over, at glasset i vinduet kan være dugget, tonet eller endog så matteret, at man næsten intet kan se. Alligevel skriver jeg, for levende debat er en måde at blive klogere på, og derfor er man som læser meget velkommen til at kommentere – så længe det sker i samme ordentlige debattone, som jeg bestræber mig på at bruge.